Axel (Kingdom Hearts) & Björne (Björnes Magasin)

Som en aktiv medlem av organisation 13 är det Axels jobb att besöka olika världar med målet att samla hjärtan till skapandet av Kingdom Hearts.

Detta var en dag som vilken annan och Axel var på ett spaningsuppdrag i en nyupptäckt värld.

I samma stund stod den något speciella björnen (med det ofantligt kreativa namnet Björne...) i hallen av sitt magasin med sin bästa vän Snigel. Som björn var Björne ett vetenskapligt mirakel som visade på en helt ny intelligensnivå bland däggdjuret. Jämfört med människor hade Björne dock intelligensnivån av en 10-åring. Att denna varelse var tillåten att leva ensam var minst lika underligt som dess existens. Hans bästa vän, Snigel, var endast en leksak som varit vid hans sida sen födsel. Tillsammans... Eller ja, tillsammans och tillsammans... Björne höll på med att bygga en fälla att fånga inbrottstjyvar i. Snigel stod bredvid och bidrog väldigt lite.

Björne hörde då plötsligt ett knackande på ytterdörren, vilket gjorde honom mycket lycklig. Han skuttade bort och gömmde sig bakom ett en hylla och ropade sedan, ”Kom in!”

In genom dörren kom Axel i sin svarta läderrock och hans fullkomligt orealistiska frisyr. Ner på Axels huvud föll då en låda med små sönderrivna pappersbitar i vilket Björne hoppade fram från bakom hyllan

”Där blev du minsann överraskad, eller hur Mr. Inbrottstjyv?!”

Axel som nu såg lite småsur ut svarade med ett irriterat tonfall

”Nja, överraskad, det är nog inte rätta ordet”

”Jo men lite snopen blev du vell?”

”Va? Ja jo... men kan du inte vara snäll att borsta av det här?”

Björne tog fram en stor kvast och började peta med den på Axel som såg ytterst missnöjd ut. Björne slutade dock efter kort och sa att han behövde svara telefonen. Axel som inte hörde någon telefon såg på när Björne gick och plockade upp den oinkopplade leksakstelefonen.

”Hallå” sa Björne när han lyfte telefonen. ”Jo jag fångade precis en inbrottstjyv i min fälla... Ja... Jo... Farlig? Nja kanske... Nej det är nog lugnt... Tack ändå” och så lade han på.

”Så vem var det?” sa Axel.

”Jag vet inte riktigt, han sa aldrig sitt namn”

Axel började bli trött på den speciella björnen och började långsamt backa bakåt mot utgången.

”Ska du inte ta något?” Mr Inbrottstjyv” ropade Björne.

”Jo såklart” svarade Axel innan han tog den nu tomma lådan, gav sig av, och kom aldrig tillbaka.


Skriven 25 maj 2017