Larry Butz (Ace Attorney) & Nyan Cat (Nyan Cat)

”Sötnos! Gör inte så här mot mig!”
”Ledsen, gullet. Det är bara det att…det är inte du, det är jag. Jag har bara inte tid för ett seriöst förhållande just nu”, sa kvinnan och hoppade in i en cabriolet med en muskulös brunkrämsmörjad man och åker iväg.
”Min älskade!...” skriker mannen som just blev dumpad efter ett tre dagar långt förhållande, mitt ute i den öppna gatan, med stor sorg i sitt hjärta. Hans namn är Larry Butz, känd för sitt spikraka hår, sin brandgula jacka och sina patetiskt korta romantiska relationer.
Efter att ha släppt ut vattenfallsliknande tårar mitt i gatan i en halvtimme eller så bestämmer han sig för att gå och sätta sig på närmsta trappuppgång, för att släppa förbi bilarna som har tutat på honom de senaste 30 minuterna.
”Vad är det jag gör fel?” tänker Larry på stentrappan. ”Är jag bara helt enkelt för cool och macho för tjejer att hantera? Måste jag kanske dra ner på min manlighet? Ja! Så måste det vara! Jag måste visa för damer att under all denna maskulinitet kan jag även vara djupt känslig och emotionell! Men frågan är bara hur…”
Plötsligt hör han ett litet gulligt ”Nyan”. Larry vänder sig om och får syn på det mest underliga han någonsin sett, och med tanke på att han har varit med om sin barndomskompis, Phoenix Wrights, excentriska advokatsäventyr så säger det mycket. Framför honom står en kattliknande varelse med något som liknar en tårta till kropp.
Larry hukar sig ner och stirrar intensivt på den lilla tårtkatten. ”Vad…är du för något?” säger Larry.
”Nyan?” svarar katten och börjar slicka sin tass.
”Du vet, du är rätt så gullig, på något oerhört underligt sätt…” säger Larry samtidigt som en glödlampa lyser upp i hans huvud.
”Jag vet hur jag ska få tjejer att tycka att jag är en söt och känslig kille! För min nästa tjej kan jag läsa upp en kompilation av alla 163 dikter jag skrivit till mina gamla flickvänner som jag aldrig hann läsa upp för att de dumpade mig nästa dag!” ropar Larry ut glatt och poserar stolt.
Han kollar på katten igen och får ännu en lyst glödlampa i sitt huvud.
”Eller så kan jag bara göra dig till mitt husdjur och visa din gulliga tårtkropp till min nästa tjej”, säger Larry medan han plockar upp katten då han hör en ljuvlig melodi. Så harmonisk, så glädjebringande, så catchig, och hela texten består endast av ordet ”nyan”. Larry kollar runtom sig för att se vart ljudet kommer ifrån och märker att ljudet kommer från den lilla söta katten han precis plockade upp. Larrys ögon börjar glittra av förväntningar.
”Om du kan förtrolla min nästa flickvän med din melodi så som du gjorde med mig så kommer hon säkert tycka att du är den gulligaste saken någonsin och jag kommer framstå som superkänslig!”
Larry hittar ett snöre i en soptunna, knyter den runt kattens hals som ett koppel och springer till närmsta café för att leta efter någon snygg brud att stöta på, med sitt nyfunna husdjur springandes efter honom. Han öppnar dörren och får direkt syn på en brud så het att han tappar sin käke snabbare än en frustrerad domare kan slå sin hammare i en rättssal.
Han går fram till kvinnan och säger ”Haaar du träffat min katt?” och riktar hennes blick åt katten som sitter lugnt och kollar nyfiket på dem båda.
”Kom igen, kompis, kör igång med din truddelutt!” viskar Larry till sin katt.
Katten sitter tyst.
”Men sjung då!!!” skriker Larry till katten och precis när han lyfter upp katten för att stirra aggressivt på den och visa hur arg han är brakar katten ut i storsång.
”Naaaw! Vad söt han är! Vad heter han?” säger kvinnan framför Larry och lägger katten i sin famn.
”Öhh…örm…Nyan?”
”Så gulligt! Vad sägs om att vi sticker hem till mig så kan jag visa dig en sak eller två?” svarar kvinnan.
”Visst snygging!” svarar Larry och ger tumme upp samtidigt som ostig samlagsmusik spelas upp i hans huvud.
Larry, kvinnan och katten går hem till henne.
”Jag heter Safir förresten”, säger kvinnan.
”Larry”
”Kul att träffa dig, Larry”, säger Safir med leende på läpparna. ”Hur länge har du gillat katter?”
”Ömm...d-det är en nyfunnen passion!” svarar Larry lite smått nervöst.
Safir öppnar dörren till sitt hus och det första Larry får se är ett stort antal dussin katter som springer runt i alla rum. Larry tappar hakan igen, fast nu av en annan anledning.
”Larry, säg hej till min familj. Familj, Larry” säger Safir och introducerar den vettskrämda Larry till sin grupp av katter.
”Så, sötnos…”, säger Safir. ”Vad sägs om att vi sticker iväg till min säng?...tillsammans?”
Larrys vidöppna mun förvandlas snabbt till ett brett leende.
Ifrån vardagsrummet hörs det samlagsmusik. Under tiden kommunicerar Nyan med gruppen av katter. Han ser att många av dem har konstiga kläder på sig. Röd hjälm med blå spandexdräkt, grön tunika och luva, röd tröja och blå hängselbyxor, är några av de mest anmärkningsvärda.
Katten med röd hjälm går fram till Nyan. ”Så…vad ska den där klädseln föreställa? Vem har din husse klätt upp dig till?”
”Vilken klädsel?” svarar Nyan.
”Den där rosa saken”.
”Va? Jag är född så här. Jag är naken ju!” säger Nyan glatt.
”Eek! En streaker!” skriker plötsligt en katt i rosa klänning. Alla katter runtom brister ut i oro.
”Du ska få betala för att du upprör lugnet i detta hus!” säger katten i röd hjälm och börjar ta sats med sin näve. ”Kitty…PUNCH!!!” skriker han och slår iväg Nyan genom ett fönster, ut i den stora öppna himlen, samtidigt som Nyan börjar nyanna på sin melodi.
Nyan hittades aldrig mer…på jordens yta.
Larry Butz dumpades av Safir tre dagar efter det. Fast den här gången kom han i alla fall till tredje bas med tjejen…tolv gånger.


Skriven 29 oktober 2011