Peter Parker/Spider-Man (Marvel Universe) & HM Carl XVI Gustaf, King of Sweden (Reality)

Det var en solig och vacker dag I det idylliska Svea rike, blommorna flög I luften, älgarna sköts och homosexuella giftes. Ännu en dag i vår kungs så kallade vardag.

Estelles andra födelsedag var på full gång och än en gång struttar Viktoria runt i en svensk folkdräkt i tron om att det kanske är någorlunda attraktivt samt betydelsefullt. Stackars Carl Gustav var betvivlad när han rullade ner för gatan i sin skattebetalade lyxbil.

”Jag saknar singellivet…” tänkte han och sneglade diskret på sin ansiktsåtstramade fru i andra sätet.

En vild Carola dök upp på gatan och klämde i med en stormvind så högt att ett stånd med mjölk, dalahästar och ett x antal kopior av Fäbojäntan rasade ut på gatan, mitt framför kungaparets bil. olyckan var ett faktum.

Bilen sladdade och flög igenom närmaste IKEA, ut på andra sidan med bilen täckt i de senaste klick-köken. Det slutade med att bilen hängde över toppen av Kebnekajse. Silvia var död.
Calle G återfick medvetandet och fann sig själv i den svajande bilen, skräckslagen, dock förvånansvärt upphetsad av synen av sin döda fru. Han lugnade ner sig och försökte hålla balansen i bilen. Sakta men säker tog han upp sin Galaxy S4 som han hade stulit från Reinfeldt och började ringa…

”You’re on” sa han och la på. SVT stod och rapporterade lajv ifrån botten av berget framför ett Sverige som höll tummarna för att Viktoria ska överta tronen.

Bildörren rycktes upp bara någon sekund innan bilen föll. Spiderman kom för kungens räddning. Han var räddad, hängande i den muskulösa hjältens famn medans bilen föll genom molnen och ner i en pöl med lava som minecraftspelare av ”ingen” anledning placerat ut.

”Kungen är död!” skrek Måns Zelmerlöw på skansen och folkmassan bröt ut i sång.

Kungen bevittnade reaktionen från bergsklippan han satt på. En tår föll från hans kind.

”Thank you spidey, my work is done here. At last I can live the rest of my life in peace. Let go.”

Tillsammans svingade dem iväg I solnedgången, återförenade vänner, målet att göra något med sina liv. Viktigare än att styra ett land eller rädda liv.
Dörren till strippklubben öppnades…


Skriven 26 juli 2013