Ryuk (Death Note) & Joey Tribbiani (Friends)

”Fan vad kukig du är idag Ryuk, ” röt nån måfå shinigami till Ryuk, ”Bara för att du förlorar i shack så behöver du inte blöta ner shackbrädet.”
”Förlåt mig,” svarade Ryuk med en monoton röst, ”det är bara lite träning inför ikväll.”
”Åhnejnejnej,” sa shinigamin, ”Hela dödslandet har tröttnat på dina fasoner Ryuk. Tror du att du bara kan gå runt och täcka alla andra med dina problem?” Shinigamin tog fram en trasa och väldigt försiktighet började torka av brädet. ”Om det bara är för en kväll, kan du inte ge oss lugn och ro? Du är alldeles för upphetsad.”
”Hmmm...”

Joey beger sig hemåt efter en kväll full av misslyckanden. Ingen tjej på baren var villig att följa med honom hem. Han slänger upp dörren till sin lägenhet och stormar in med händerna i luften, ”Jag fattar inte, min magnet, MIN MAGNET, den verkar vara helt omvänd,” han tittar sig omkring i rummet men det är ingen där. På en lapp läser han ’Borta ikväll, ha det kul! /Chandler’, ”Kul, jaha,” Han stönar och slänger sig ned i soffan,
”Jag som till och med hittade ett lyckohäfte i parken,” Han tar fram ett svart skrivhäfte där framsidan är täckt med stora kurvade bokstäver som stavar ut ’FUCK NOTE’. En blixt slår ned och när Joey tittar bakom sig så står en stor svart skepnad bakom honom.
”Vill du se något läskigt och riktigt konstigt,” Säger Ryuk med ett leende på läpparna. Joey är sitter kvar i soffan som förlamad, ”Mitt namn är Ryuk och jag är en sexgud. Det häftet du har i din hand kan hjälpa dig att få samma krafter som jag själv besitter. Hur du själv väljer att använda krafter, är upp till dig.”

Joey gnuggar sina ögon och stirrar på Ryuk, ”Du menar, att jag kan få ligg som jag vill?”
”Självklart, om det är det du behagar.”
”Men, broshan! Varför sa du inte det tidigare,” Joey sträcker ut armarna och tittar intensivt på häftet.
”Så, vad behöver jag göra för att averka halva staden ikväll?” Ryuk får ett hånflin i ansiktet vilket Joey inte ser genom mörkret och svarar,
”Allt du behöver göra, är att skriva mitt namn i häftet och sedan är allting din förmåga efter det.”
”Ryuk var det? Skriver ned det nu.” Ett par röda ögon lyser upp i mörkret och nu ser Joey det stora flinet på Ryuks läppar.

”Människor misslyckas aldrig att leva up till min förväntan, Natten är lång, men min uthållighet är längre än sådan. Nu ska du få veta varför dom kallar mig Ryuk den store, eller Ryuk körsbärsförstöraren.”

Natten är lång och skriken från en ensam lägenhet plockas inte upp, till en viss mans olycka.

”Howd’ya like them apples?”


Skriven 22 februari 2013