Boba Fett (Star Wars) & Rapunzel (Tangled)

Från ett blått sken så uppenbarades den mörka figuren, ett ljud av respirator andetag hördes tydligt.

”Vad är jobbet?” Frågar den vana prisjägaren.

”Jag har känt av en konstig kraftkälla från en icke kartlagd planet, jag vill veta vad detta är, hitta den och för den till mig.” Säger den mörka figuren

'Kan han inte sluta andas så högt' tänkte prisjägaren, men svara istället. ”Du vet mitt pris, har krediterna redo när jag återvänder.”

Med det avsluta han holodesket, programmerade koordinaterna och åkte in i hyperrymden. Han anlände snart vid en mestadels grön och blå planet, han körde ner Slave ll och landade framför ett skapligt högt torn, det såg ut att vara gjort av sten, vilket förvåna han, att sådan primitiv konstruktion skulle innehålla en sådan kraftkälla, han fick syn på ett fönster, så han aktivera sin jetpack och flög up till tornet. An tog ett in genom fönstret, han han bara se ett runt metall föremål komma mot han och kände sen att han fick en smäll, även om hjälmen dämpande slaget fumla han bakåt och ramla ner mot marken, han han sköt upp en lina mot fönstret, och den fastna i träramen, han använde den för att klättra upp för tornet, änu en gång tog han ett steg in, men denna gången mer beredd för en attack, men rummet verka tomt, han kolla runt och såg ett antal målningar och lite utsprida böcker. Helt plötsligt såg han nåt som fånga hans intresse, något guldfärgat ligga lindat några varv runt rummet, han gick fram för att undersöka det närmare, och märkte att det rörde sig, samtidigt hörde han steg bakom sig, han vände sig om och sköt ett par skott, men de parerades av något som liknade ett uråldrigt matlagnings redskap, en ung kvinna i en råsa klänning stog framför han och såg chockad ut, han märkte då att, det guldfärgade som omgav rummet, var hennes hår.

'Vad i, hon har längre hår än jabbas slämiga svans'

”Jag vet vad du vill ha men du kan inte få mitt hår!” Säger kvinnan

”Ditt hår? Vad skulle jag me...?” Han avbröt sig när han, kom på iden, att det kanske är håret som är den mystiska kraftkällan. ”Kom med här” Sa han, svaret kom dock inte som väntat, han såg att hon drog till i sitt hår, han fick inte tid att undra varför för han kände nåt dra tag i hans ben och prisjägaren föll baklänges, när baksidan av hjälmen slog i golvet fy lldes hans visir av sprak, när han fick tillbaka synen såg han att hon försökte binda han med sitt hårkre hanf, med en spark fällde han henne och band henne snabbt med en lina, han hissnade ner henne, flyger snabbt ner och drar henne mot skeppet, han låser in henne på lastbryggan, och skriver in koordinaterna och åker änu en gång in i hyperrymden. Han åker ombord på det stora flaggskeppet Eclipse. När han lämnar skeppet blir han mött av en stora mörka lorden med grova andnings problem.

”Jag tar det som du har fått tag på källan” Frågar han

”Jag har henne, i skeppet.. och hennes magiska hår” svarar prisjägaren.

”Försök inte lura imperiet på pengar, har du det eller inte?” frågar lorden med en mörk ton.

Efter en lång debatt lämnar prisjägaren slagskeppet, med sitt byta i behåll, men utan lön. Sith lorden hade inte trott honom och vägra betala han.

Han gick in till lastbryggan och titta på sin fånge. ”Han trodde inte på att ditt hår hade denna kraft..” ”Vad händer nu?” Frågar kvinnan

”Jag har ingen användning för dig så jag kör tillbaka dig” svarar prisjägaren.

”Tackar.. men.. jag fyller år snart, och massa ljus flyger från Slottet, skulle du inte kunna ta mig dit” säger hon och ler med sitt mest förföriska leende.


Skriven 22 februari 2013