Faith (Mirror's Edge) & Pippi Långstrump (Pippi Långstrump)

En mörk figur kunde bli sedd på de höga vita skyskraporna I den perfekta staden. Det var en kvinnlig figur som sprang, hoppade och klättrade över hustaken. Hon var snabb och smidig när hon tog sig fram, det verkade som en barnlek.

Denna kvinna var på ett uppdrag, hon hade fått ett paket att leverera. Hon var en löpare, det var hennes uppdrag att leverera paket som var farliga för staten, som inte var så perfekt.

Idag hade hon fått ett paket som skulle levereras till en hemlig plats som hade kodnamnet ”Villa Villerkulla”. Det var där rebellernas ledare höll till, även den omryktade ”Långstrump”, som var högsta hönset. Faith, som kvinnan hette, var lite nervös att göra något så viktigt, hon hade inte fått ett sådant uppdrag innan.

Hon kom fram till sin destination och träffade sin kontakt, Herr Nilsson, ”Välkommen till Villa Villerkulla, Faith. Har du paketet?” frågade den korta håriga mannen, han påminde lite om en smal Danny DeVito med gangster kostym. Faith nickade och följde Herr Nilsson in i byggnaden. Herr Nilsson ledde Faith genom ett flertal korridorer och säkerhetssystem. Till slut kom dom fram till ett stort rum med en stort skrivbord i mahogny. Nilsson nickade mot den stora kontorsstolen som var riktad mot fönstret med utsikt över staden.

Faith rörde sig sakta framåt, hon tog nervöst fram paketet när hon kom fram. Då vände sig stolen och en ung tjej med rött hår i två flätor satte fötterna på skrivbordet med en duns. ”Har du med dig lilla gubben?” frågade hon ilsket. Faith ryckte till och gav tjejen paketet.

Pippi öppnade det snabbt och ur det tog hon fram en vit machine gun med svarta prickar. Ingraverat på sidan i guldtext stod det Lilla gubben. ”Pippi-kiyay” utbrast Pippi och hoppade ut genom fönstret.

Faith sprang fram till fönstret och kollade efter Pippi som nu sprang över hustaken, vilt skjutandes på allt och alla med ett hästskratt.

Faith hoppade efter flickan men blev stoppad av Herr Nilsson som tog tag i henne och skakade på huvudet.

Det var så den så kallade Pippi massakern kom till, Faith slutade sitt jobb och skaffade barn med Herr Nilsson och staten gick under pga Pippi.


Skriven 26 juli 2014