Fredrik Reinfeldt (Reality) & Crown Princess Victoria of Sweden (Reality)

Slottet var tyst och öde. Regnovädret som hade dragit in över Sverige hade fått kungafamiljen att åka på en plötslig semester till Mallorca. Den enda som var kvar var kronprinsessan Victoria som hade missat att alla stack för att hon låg och sov. Nu satt hon vid sitt fönster och tittade ut på slottsgården och den mulna himlen med en dyster min.

Någon annan som också befann sig i Sveriges sommarregn var Fredrik Reinfeldt. Han var på promenad med sitt dyngsura paraply när han såg Victoria vid sitt fönster längst upp i slottet.
”Vad gör du i regnet en dag som den här, prinsessan?” sade Reinfeldt, fast han skrek eftersom de var långt ifrån varandra och det blåste.
”Jag är faktiskt inomhus och det regnar faktiskt inte här. Jag kanske snarare borde fråga vad du gör i regnet?”
”Jag, öh… Jag kände för att gå ut lite, och så bara råkade det regna. Men du vad sägs om att komma ner lite? Så skulle vi två kunna gå och… göra något tillsammans!”
Kronprinsessan började bli sur.
”Jaså? Du gillar regn så mycket att du gör något så tråkigt som att bara ta en promenad för att komma ut och bli blöt? Nej vet du vad, jag har en bättre idé…”

Victoria tog fram sin fina gröna vattenkanna som stod i rummet. Hon sträckte ut den genom fönstret så att Reinfeldt skulle se den tydligt, och så började on hälla. Vattenstrålen åkte rakt ner mot paraplyt. Till slut hade Reinfeldt inget annat val än att ge sig och springa.
”Kom inte tillbaka igen, din promenadtönt!” skrek Victoria medan hon viftade argt med näven.


Skriven 25 juli 2014